Melounový dort
Melounový dort
Ingredience pro přípravu 8 porcí:
100 g másla | 200 g podlouhlých piškotů | 1 balení citronového želé (pro 500 ml tekutiny) | 100 g žervé (ne gervais, ale žervé balené) | 125 g cukru | 1 sáček vanilkového cukru | 2 lžíce citronové šťávy | 400 ml smetany | 1 vodního melounu | 1 cukrového melounu
Příprava:
Piškoty v mikrotenovém sáčku rozdrtíme válečkem na nudle a promícháme s rozpuštěným máslem. Rozvírací formu naplníme vzniklým těstem. Citronové želé smícháme s 250 ml studené vody a 10 min vaříme.
Žervé, 75 g cukru, vanilkový cukr a citronovou šťávu utřeme dohladka. Zbylý cukr vmícháme do želé, za stálého míchání zahřejeme, ale nevaříme!
Do vychladlé hmoty vmícháme žervé s ušlehanou smetanou. Krém rozetřeme na piškot a uhladíme.
Dort vložíme na 2 hodiny do lednice. Z vodního melounu vytvoříme krouhátkem kuličky a z cukrového melounu nakrájíme plátky a tím ozdobíme vršek dortu.
Náš tip:
Podáváme vychlazené.