Štrůdl paní hraběnky
Štrůdl paní hraběnky
Ingredience:
400 g polohrubé mouky | 140 g cukru | 200 g Hery | 4 vajíčka | 2 lžíce mléka | 1 sáček prášek do pečiva | 6 jablek | 1 balení skořice | vanilka | 10 vlašských ořechů | 100 g moučkového cukru
Příprava:
Z mouky, cukru, tuku, žloutků, mléka a prášku do pečiva zpracujeme těsto, z něhož jednu třetinu dáme zmrazit.
Zbývající těsto vyválíme a vyložíme na vymazaný plech. Těsto poklademe šesti nastrouhanými jablky, cukrem skořicí, vanilkou a ořechy.
Opatrně jej pak potřeme sněhem z bílků a cukru, na který nastrouháme zmrazené těsto.
Pečeme 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Náš tip:
Vlašské ořech dle vlastní chuti.
hnus..
(Anonym, 21. 5. 2008 22:07)